torsdag den 6. september 2012

Mango Cupcakes

I dag skulle der prøves en ny opskrift, som jeg selv har udarbejdet. Det havde været en langtids ønske at lave cupcakes med mangoer. De mangoer som bruges til desserter og kager, er sæsonvarer og kan fås omkring sommer. Det er meget søde og dufter herligt. 

Du skal bruge:
Indiske mangoer
125 g smør/margarine
½ dl minimælk
2 æg (str M-L)
125 g mel 
2 tsk vaniljesukker
125 g sukker
1 tsk. bagepulver

100 g mango most/ blendet (det skal være fra indien/parkistan som kan fåes i indiske butikker. Du kan se en liste over indiske butikker her . Forskellen er at dem fra Indien/Parkistan er meget søde)


  1. Smørret smeltes
  2. Mælken tilsættes og æggene piskes i et af gangen. Her kan man bruge en piskeris. 
  3. I en anden skål blandes mel, salt, vanille, rørsukker og bagepulver. Væsken hældes i melblandingen lidt af gangen, mens der røres. Dejen røres indtil den er glat. 
  4. Mango vendes i. 
  5. Dejen fordeles i formene, lidt mere end halvt op. 
  6. Kagerne bages i 15-20 min. ved 200 grader (ikke varmluft)



Mango-frosting


250 g flormelis
80 g meget blødt smør (gerne Lurpak)
½ dl. mango (most/blendet) 
1 tsk. vanille sukker


Pisk flormelis, vanillesukker og det bløde smør sammen med en elpisker. 
Tilsæt mangoen lidt af gangen. Jo mere der piskes, jo lettere og luftigere bliver frostingen.


1 kommentar:

  1. Kære Kagefrue
    Lækre cupcakes, er blot i tvivl om der skal salt i eller ikke. Det står i teksten men er ikke på ingredienslisten.

    SvarSlet